Kåtan

tl_files/bilder/Kaatan.JPGKåtan är Kyrkslätt Scouters utärdsstuga i norra Kyrkslätt. För många av kårens scouter är Kåtan en del av deras första utfärdsminnen. Kåtan lämpar sig väl för scoutgrupper på 10 personer men även upp till 20 scouter kan vid behov övernatta på golvet. Det finns en kamin, ett stort bord samt en köksvrå. Maten kan lagas inne men under större utfärder fungerar verandan bakom Kåtan bättre som kök. Omgivningen runt Kåtan lämpar sig också för tältning och kåren har ett flertal gånger ordnat evenemang för många scouter med Kåtan som bas. 


Uppbyggandet av Kåtan inleddes år 1993 i god talkoanda. Från en historik från Kyrkslätt Scouters 40-årsjubileum år 1999 kan vi läsa att ”nybygget av Kåtan, kårens utfärsstuga i Lappböle, som påbörjats 1993, började även det bli klart”. Vissserligen lämnades innertaket på hälft så att efterkommande scoutgenerationer skulle ha något att göra.


Kåtan är byggd på Rune “Stakan” Liths ägor och det är också honom som kåren har att tacka för mycket av det praktiska underhållet kring Kåtan.

 

I Lappland finns även en utfärdsstuga med samma namn som främst används för evenemang i Finlands Svenska Scouters regi.

 

Var ligger Kåtan?

Kåtans adress är Lammevägen 84 C.
Visa på karta